STUDIO

Voor een vakfotograaf is zijn studio een soort van walhalla waar hij of zij alle controle heeft over de technische aspecten van de fotografie. De belichting (die naar mijn mening nog altijd één van de  belangrijkste aspecten is van een foto) is hier volledig beïnvloedbaar van gitzwart tot wit.  Speciale lichtvervormers zoals paraplu's en softboxen zijn dan ook rijkelijk gebruikt. Met belichtingseffecten maakt je dingen mooier, dramatischer, luchtiger, akeliger, noem maar op... je zou ervan versteld staan wat je allemaal kan doen met en stel  lampen en wat creativiteit.  De combinatie van ervaring, creatieve roots en uiteraard topmateriaal, maakt deze fotodiscipline tot een van onze favoriete activiteiten. Bekijk alvast eens onze galerij om een idee te hebben van onze skills en stijl.

FAQ - DE MEEST VOORKOMENDE VRAGEN

Fotoshoots, reportage, portfolio, ... Wat houd het precies in ? 

Voor veel nieuwelingen zijn die termen vaak half gekend, tijd voor wat info dus:

Fotoshoot:

Een reeks beelden over een onderwerp bv een fotomodel, een auto, …

Reportage:

Een reeks beelden over iets dat gebeurt zoals een fuif een huwelijksfeest enz...

Portfolio:

Verzamelmap met topfoto's. zie het als een beeldende CV voor modellen.

Hoe exclusiever je fotocollectie (en dus ook hoe beter je skills als model) hoe meer kans je maakt bij een modellen bureau, maar je kan het natuurlijk ook puur voor jezelf doen.

Wij bieden totaalpakketten aan voor modellen alsook voor amateurmodellen die dromen van een portfolio.

Voor de beginneling zonder ervaring voorzien we coaching, want we zouden niet willen dat er talent verloren zou gaan door drempelvrees. Als je wil kan je natuurlijk ervaring opdoen door een aparte fotoshoot te boeken bij ons, maar als je droomt van "ik wil model worden" dan bekijk je best eens onze pakketten die voordeliger zijn en ook veel completer. Je krijgt meerdere shoots, coaching, en de uiteindelijk portfolio map met de prints erbij!

Genres en thema's fotografie ?

Zoals u waarschijnlijk al hebt gehoord of gezien zijn er heel veel stijlen, genres en thema's in de fotografie.  PixelGigant is tot uw dienst voor alle artistieke en smaakvolle opdrachten.  We zijn gespecialiseerd in kunstige beelden en houden vooral de lat heel hoog.  Onze top camera's staan garant voor kwaliteit hoe groot de opdracht letterlijk ook mag zijn.  Hieronder een lijst van al de genres fotografie en substijlen die we doen:

Mensen

Portret

Glamour

Fashion

Lingerie

Boudoir

Portfolio's + drukwerk

Pasgeborenen + drukwerk

Gezins- en familiefotografie 

Communie fotoshoot + drukwerk

Communiereportages voor scholen + drukwerk

Huwelijksreportage + drukwerk

 

Voertuigen

Autofotografie en andere gemotoriseerde voertuigen

Natuur

Commerciële landschapsfotografie

Dieren

Huisdieren